Mer velvære i hverdagen – med smertefri IPL-hårfjerning

I en hektisk og stressende hverdag er det viktig å ta seg tid til litt velvære og avslapping, samtidig som det kan være utfordrende å holde av noen tidsrom til «egentid». Da er det vel optimalt å kombinere en skjønnhetsbehandling med avslapping, samtidig som du erstatter andre behandlinger som kan være både tidkrevende, kostbare og smertefulle? Hvis det høres for godt ut for å være sant, bør du se nærmere på IPL-hårfjerning.

Smertefri og behagelig hårfjerning

En IPL-hårfjerner er helt enkelt en smertefri hårfjerner, som er basert på bruk av intenst pulserende lys. Dette lyset dekker et bredt spekter, noe som gjør det skånsomt mot huden. Samtidig er det mulig å sammenligne IPL med noen salongbehandlinger som også bygger på bruk av lys.

Energien fra det intenst pulserende lyset absorberes av hårveksten, noe som igjen overtid fører til at hårsekkene «går i dvale». Det er viktig å merke seg at denne prosessen er gradvis, som følge av at hårsekkene i et område kan ha ulike sykluser. Derfor vil det være mulig å oppnå synlige resultater etter omtrent 4 uker, og et komplett resultat etter 12 uker.

Faktorer som påvirker effekt og opplevelse

Fargeforskjellen mellom hud og hårvekst er avgjørende for resultatet, i og med at det er dette forholdet som fører til at den mørkere hårveksten absorberer mer energi enn den lysere huden. Derfor vil mørk hårvekst mot relativt lys hudtone være optimale forhold for IPL.

Husk også på at det kan være smart å vurdere ulike modeller opp mot hvilke områder på kroppen som skal behandles. For eksempel kan en litt større og mer ergonomisk modell være ypperlig hvis du skal behandle relativt store områder.

Dessuten finnes det IPL-hårfjernere med innebygget kjølefunksjon, noe som gir en skånsom avkjøling av huden i området rundt behandlingsstedet. IPL er selvfølgelig allerede i utgangspunktet en helt smertefri behandling, men kjølefunksjonen kan virkelig være prikken over i-en.